Tema Akademi Eğitim Kurumları Logo
Ücretsiz Destek Telefon (0212) 824 28 18

İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Eğitimi

İş güvenliği ve sağlığı sertifikası nasıl alınır? İş güvenliği ve sağlığı sertifikası kariyer planlamasını İSG uzmanı olarak devam ettirmek isteyen adaylar tarafından alınmaktadır. Gerekli şartlar tamamlanarak ve eğitimler alınarak sertifika almak mümkün olmaktadır. İş sağlığı ve güvenli yasalar çerçevesinde zorunlu hale getirilmiştir. Bu sebeple kurumlar İSG işlemlerini yerine getirme yükümlülüklerinde iş güvenliği uzmanlarına ihtiyaç duymaktadır. Alınacak iş güvenliği ve sağlığı sertifikasıyla uzmanlıklarını ispatlayacak olan adaylar iş bulma konusunda da avantaj sağlayacaktır.

İş Güvenliği sertifikası ve güncel fiyatları hakkında daha hızlı bilgi almak için hemen 0212 914 00 29 numaralı telefondan iletişime geçin.

İSG sertifikası kişilerin kurum ve işyerlerinde uzman olarak çalışmalarına olanak sağlamaktadır. Bu sertifikayı almak için bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olan özel kurumlara başvuru yapılması gerekmektedir. Kurumumuzdan alacağınız kaliteli eğitimleri tamamlayarak sertifikalarınıza ulaşabilirsiniz. A, B ve C sınıfları bulunan uzmanlıklar için belirli eğitim ve süreçleri tamamlamanız gerekmektedir.

Öncelikle iş güvenliği uzmanı olmak ve iş güvenliği ve sağlığı sertifikası almak isteyen adaylar özel kurumlara başvurmalıdır. Uzman kadromuzla yapacağımız kurs planlamasıyla verimli bir çalışma süreci geçirebileceksiniz. İSG konusunda herhangi bir uzmanlığı bulunmayan adaylar ilk olarak C sınıfı uzmanlığını tamamlamalıdır. C sınıfından sonra B sınıfı eğitimi alınmalıdır. Son olarak A sınıfı eğitimini tamamlayan adaylar sertifika durumlarına göre özel şirketlerde ve kamu kurumlarında çalışmaya başlayabilirler. Tüm iş güvenliği ve sağlığı sertifika ihtiyaçlarınız için uzman kadromuz ve kaliteli kurs içeriklerimizle yanınızdayız.

İş Güvenliği ve Sağlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

İş güvenliği ve sağlığı sertifikası ne işe yarar? Diye araştırma yapan ilgili bölümlerden mezun olan adaylar İSG sertifikasıyla hem kendilerini hem de çalıştıkları kurumları geliştirirler. Zorunlu kılınan İSG denetimleri ile gerçekleştirilecek kontrol ve alınacak önlemlerle ilk olarak insan sağlığı korunacaktır. İş güvenliği ve sağlığı sertifikası sahibi kişiler olası iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçmektedir.

İş güvenliği ve sağlığı uygulamaları neticesinde muhtemel kazaların tamamına yakını engellenmektedir. İSG sertifikası sahipleri sayesinde iş kazalarının oluşturduğu negatif durumlar yüzde 2 civarına düşürülebilmektedir. Yine iş güvenliği uzmanı kişilerin ve uygulamaların sonucunda oluşabilecek meslek hastalıklarının tamamının önüne set çekilmektedir. Hem işçilerin hem de işverenlerin sağlıklı bir biçimde işlerini yürütebilmesi için İSG sertifikası sahipleri oldukça önemli bir konumdadır.

C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikasına sahip kişiler az tehlike barındıran işler için kontrol ve uygulamalar yapmaktadır. B sınıfı sertifika sahipleri ise tehlikeli işlerin denetim ve eğitimlerinde rol almaktadır. Çok fazla tehlike arz eden işlerin denetlenmesi ve sürdürülebilirliği A sınıfı iş güvenliği ve sağlığı sertifikası sahipleri tarafından yapılmaktadır.

İş güvenliği ve sağlığı sertifikası tüm işlerde can ve mal kaybını engelleme noktasında kesinlikle gereklidir. İşinin uzmanı kişiler tarafından verilen hizmetler sayesinde kötü olasılıkların en başından önüne geçilmektedir. İş güvenliği ve sağlığı alanında kariyerini daha yukarılara çıkarak sürdürmek isteyen adayları kurumumuza davet ediyoruz.

İş Güvenliği ve Sağlığı Sertifikası Nereden Alınır?

İş güvenliği ve sağlığı sertifikası nerden alınır? İlgili yasalar gereğince, bakanlık iş güvenliği ve sağlığı konusunda çeşitli düzenlemeler yapmıştır. Gerekli bölümlerden mezun olan adayların gelişimlerini daha yukarılara taşımaları için İSG sertifikası almaları ciddi kazanımlar sağlamaktadır. Bakanlığın yetkilendirmiş olduğu özel kurumlardan birisi olan kurumumuzdan sertifikalarınızı alabilmektesiniz.

Belirlenen eğitim aşamalarının tamamlanmasıyla birlikte sertifikalarınıza rahatlıkla ulaşabilmektesiniz. Yönetmelik gereği alınması gereken tüm eğitimler tarafımızdan özenle verilmektedir. İş güvenliği ve sağlığı konusunda her detay kesinlikle çok önemlidir. Eğitimlerin tüm detaylarıyla hiçbir noktası atlanmadan gerçekleştirilmesi en başta insan sağlığı için oldukça gereklidir. Bu nedenle işinin öneminin bilincinde olan kurumlar tarafından sağlanan sertifikalar, aşamalar genelinde belirleyici olmaktadır.

İş güvenliği ve sağlığı sertifikası almak için kursumuza başlayan adayların tüm eğitimlerini tamamlamalarını sağlamaktayız. Eğitimlerin bitiminde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İSG sınavına katılım sağlanması gerekmektedir. Sınav yılda 2 kez yapılmaktadır. Sınavlarda başarı gösteren adaylar sertifika almaya hak kazanmaktadır. Kurumumuzda sadece sınavları geçmek için değil İSG sertifikası aşamasında verilen tüm eğitimlerin tam anlamıyla benimsenmesi amaçlanmaktadır.

İş güvenliği ve sağlığı uygulamaları kesinlikle ihmal edilmeden sürekli olarak uygulanmalıdır. Az tehlikeli, tehlikeli veya çok tehlikeli iş diye herhangi bir ayrım yapmadan bütün işlerde titizlikle devam ettirilmelidir. Sadece önlem alarak birçok olumsuzluğunun önüne geçmek mümkün olduğundan İSG uygulamaları hayati bir noktadadır. İş güvenliği ve sağlığı sertifikası alarak tüm aşamalara destek olacak olan adaylara başarılar dileriz.

İş Güvenliği ve Sağlığı Sertifikası Kimler Alabilir?

İş güvenliği ve sağlığı sertifikası kimler alabilir? Detayları merak edilmekte olan önemli bir sorudur. Sertifika almaya hak kazanabilmek için çeşitli eğitim ve kurs programları başarılı bir şekilde tamamlanmalıdır. Bu eğitimlere katılma hakkı belirli okullardan mezun olan bireylere tanınmaktadır. Sadece;

  •          Mühendis
  •          Mimar
  •          Teknik Öğretmen
  •          Fizik Lisans Mezunları
  •          Kimya Lisans Mezunları
  •          Biyoloji Lisans Mezunları
  •          2 ve 4 yıllık İş Sağlığı ve Güvenliği Mezunları

İş sağlığı ve güvenliği sertifikasını alabilirler. Diğer bölümlerden mezun olan adaylar yasa kapsamında değerlendirilmemektedir. Belirtilen bölümlerden mezun olan adaylar özel kurumlar aracılığıyla iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almak kaydıyla sertifika sahibi olmaktadır. ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu İSG sınavına girmek ve uzman olmak isteyen adaylar en az 70 puanla belirlenmiş olan dereceyi yapmak zorundadır.

Uzmanlık seviyeniz ve mezuniyetiniz fark etmeksizin eğitim almalı ve sınava girmiş olmanız gerekiyor. Uzmanlığını alan adaylar her beş yılda bir özel kurumlar tarafından gerçekleştirilen yenileme sınavına katılarak uzmanlık belgelerini yenilemek durumundadır. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları çeşitli sınıflara ayrılmış durumdadır. Bu sınıflar çalışacağınız işlerin risk ve tehlikelerine göre belirlenmiştir. Bu sınıflar;

• Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde A sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı,

• Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde en az B sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı,

• Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise en az C sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanıdır.

İş Güvenliği ve Sağlığı Sertifikası 2023 Fiyatı Ne Kadar?

İş güvenliği ve sağlığı sertifikası 2023 fiyatı ne kadar? Yetkilendirilmiş özel kuruluşlar tarafından verilmekte olan İSG kursları, fiyatları bakımından kurumlar arasında farklılık göstermektedir. Ancak eğitim ve kurs gibi imkanlar sunmakta olan kurumlarda sertifika belge ücretleri T.C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabına TCKN ile yatırılmakta ve bakanlığa ödenmiş olmaktadır. Belge ücretleri her yıl bakanlık kurumlarınca belirlenmekte ve değişiklik gösterebilmektedir.

Eğitim için merkezimize başvurduğunuz takdirde uzmanlık seviyelerinize göre belirlenmiş ödeme detaylarını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda iş yerleri için gerekli plan ve belirli saatleri kapsayan pratik dersler için de bilgi alabilmektesiniz. Eğitimlerimizin tamamı kalite standartlarında sınava yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Kurum politikamız gereğince sadece mesleklerindeki maddi kaygıyla sınava hazırlanan adaylara; iş sağlığı ve güvenliğinin toplum yaşantısı ve iş faaliyetlerinde ne kadar gerekli olduğunu göstermekteyiz. Ülkemizin ekonomik faaliyetlerinde daha modern uygulamalar ile gelişim göstermesi hepimizin ortak hedefidir.

Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav ücretlerini de ÖSYM’nin belirlemiş olduğu hesaba yatırmaları gerekmektedir. Sertifikalarını alan ve sınavda başarılı olan adaylar belge sınıflarına göre iş faaliyetinde bulunan işletmelere başvurularını gerçekleştirebilmektedir.

Kategoriler


Bu Kategorideki ilgili yazılar