Tema Akademi Eğitim Kurumları Logo
Ücretsiz Destek Telefon (0212) 824 28 18

İş Sağlığı ve Güvenliği Atama Puanları
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği Atama Puanları

İş sağlığı ve güvenliği atama puanları, bu alanda istihdam sahibi olmak isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Mezun kişiler kamu görevlerini yürütebilmek için, her yıl ihtiyaca göre güncellenen atama puanlarını sıklıkla takip etmekte. Böylelikle iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak kamuda çalışabilmek adına atama puanlarına göre çalışmalar gerçekleştirilmektedirler.

Tema Akademi sizlere iş sağlığı ve güvenliği atama puanları ve KPSS taban puanları ile ilgili detaylı bilgiler sunmaktadır. Ayrıca kamu alanında çalışmayı isteyen iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarının sertifikaya sahip olabilmesi için, gerekli destekte sağlanır.

İş Sağlığı ve Güvenliği KPSS Atama Puanları Nasıldır?

Özel ve kamu sektöründe çalışmak isteyen iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının, sektöre adım atmak için çalışmalarındaki performansını arttırması gerekir. Ayrıca buna ek olarak iyi bir yol çizmeleri de gereklidir.

İş sağlığı ve güvenliği KPSS atama puanları, her yıl değişiklik göstermektedir. Bu sebepten iş güvenliği uzmanı olmak isteyen kişiler, atama puanlarının değişebileceğini göz önünde bulundurmalıdır. Peki, en güncel iş sağlığı ve güvenliği atama puanları nedir? İşte, detaylar!

1 - İş Sağlığı ve Güvenliği KPSS Atama Puanları 2023 Nedir?

Mezunlar iş sağlığı ve güvenliği KPSS puan yükseltmek için çalışmakta ve sürekli olarak iş sağlığı ve güvenliği atama puanları kontrolü yapmaktadır. Böylelikle bakanlığın düzenlediği merkezi sınava girerek istediği puanı alan adaylar, atama puanları ile ilgili sonuçları merak etmektedir.

İş sağlığı ve güvenliği atama puanları 2023 yılı için açıklanacak olursa; ortalama olarak 85 üzeri alan mezun kişilerin devlet kadrolarına girdiği görülmektedir. Bu noktada iş sağlığı ve güvenliği uzmanları gerekli araştırmaları gerçekleştirmelidir.

2 - İş Sağlığı ve Güvenliği KPSS Atama Puanları 2024 Nasıldır?

2024 yılına ait iş sağlığı ve güvenliği KPSS atama puanları ile ilgili net bir puan belirtmek imkânsız olmaktadır. Peki neden? 2023 yılı için belirtilen 2 yıllık iş sağlığı ve güvenliği atama puanları geçen yıldan farklıdır. Aynı şekilde  4 yıllık iş sağlığı ve güvenliği atama puanları da geçen yıldan farklı olmaktadır.

Bu noktada 2024 yılı içinde taban ve tavan puanları farklı seviyelerde olacaktır. Özellikle bu duruma dikkat edilerek çalışmaların gerçekleştirilmesi, başarı açısından faydalı olacaktır. Genel olarak iş güvenliği uzmanlarının, KPSS’den 85 puan üstünde alabilecek düzeyde çalışmalar gerçekleştirmesi önerilmektedir.

3 - C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı KPSS Atama Puanları Nedir?

İş sağlığı ve güvenliği atama puanları, 2 yıllık ve 4 yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümünü bitiren kişilerce araştırılmaktadır. Önemli ölçüde açığı bulunan iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı için, öncelikle C sınıfı uzmanlık sınavından başarılı olunması gerekir.

Yani bu sınavı geçmeden herhangi bir özel kuruluşta veya resmi bir kurumda çalışabilmeniz mümkün değildir. Sadece C sınıfı İSG uzmanlığına sahip olduğunuzda, bu alanda çalışma olanağı elde edebilirsiniz.

C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği atama puanları da, belirtilen seviyelerde olmaktadır. En az 70 puan alan adaylar, kamuda istedikleri pozisyonlara başvuru yapabilirler. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde 85 üzeri puan alan kişilerin atandığı, kamuda görev yaptığı bilinmektedir.

Sık Sorulan Sorular

İş sağlığı ve güvenliği atama puanları dikkate alınarak İSG mezunları devlet kadrolarında çalışmayı hedeflemektedir. Bu noktada atama puanları doğrultusunda bir çalışma programı gerçekleştirmek, istihdam sağlanması açısından faydalı olacaktır. Tema Akademi bu konuda iş güvenliği meslek elemanlarının her zaman yanındadır. Peki, iş sağlığı ve güvenliği atama puanları ile ilgili merak edilen diğer detaylar nelerdir?

1 - İş Sağlığı ve Güvenliği Kaç Puanla Atanır?

Günümüzde iş sağlığı ve güvenliği atama puanları her yıl güncellenerek ilan edilmektedir. Bu atama puanları ilan edildikten sonra, adayların kaç puanla atandığı net bir şekilde öğrenebilmektedir.

Ancak adayların sözlü ve yazılı olarak yapılan sınavlardan başarılı olabilmesi için 100 puan üzerinden 70 puan alması gerekmektedir. Her iki sınavın aritmetik ortalaması da 70’den az olmamalıdır. Böylelikle asgari iş sağlığı ve güvenliği atama puanları 70 olmaktadır ve bu puanlar üzerinde değerlendirme gösterenler uzman unvanı kazanır.

2 - İş Sağlığı ve Güvenliği Önü Açık mı?

Yapılan çoğu araştırma dikkate alındığında, iş sağlığı ve güvenliği mesleğinin önü açık olduğu belirtilmektedir. Çünkü farklı sektörlerde çalışan personellerin iş güvenliği konusunda denetimlerin yapıldığı bu meslek dalında; özellikle özel sektörde iş güvenliği uzmanının istihdam edilmesi zorunlu olmaktadır.

Bu mesleği düşünen kişiler tarafından iş sağlığı ve güvenliği atama puanları da merak edilir. Özellikle bu konu özel sektör düşünmeyip kamu sektöründe istihdam etmek isteyen kişilerce araştırılır. İş sağlığı ve güvenliği atama sayısı da bu noktada her yıl ihtiyaca göre belirlenmektedir. Ayrıca çoğu kişi iş sağlığı ve güvenliği atama puanları doğrultusunda, çalışmalar gerçekleştirmektedir.

3 - İş Sağlığı ve Güvenliği Nereye Atanır?

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi iş yerlerinin tehlikeli sınıfına ya da çalışan sayısına bağlı olarak atamalar yapılır. Bu noktada iş yerleri kendi bünyelerinde bulunan iş yeri hekimliği, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli için; bakanlığın sistemine girmeli ve işlemler gerçekleştirilmelidir. Bakanlığın sisteminden işyeri SGK sicil numarası ile atamalar yapılmaktadır.

4 - İş Sağlığı ve Güvenliği 4 Yıllık Mezunları Ne İş Yapar?

4 yıllık ve 2 yıllık mezun kişilerin iş sağlığı ve güvenliği atama puanları yanında ne iş yaptıkları da araştırılanlar arasındadır.

Bu noktada 4 yıllık iş sağlığı ve güvenliği atama puanları sonrasında; başarı sağlayan uzmanlar veya özel sektörde istihdam eden uzmanlar genel olarak;

  •         İş sağlığı ve güvenliği konusunda sahada ve işyerlerinde gerekli önlemleri almak için çalışmalar gerçekleştirir.
  •         Personeller için sağlık ve güvenlik adına yapılan her türlü çalışmaları denetlemekle görevlidir.
  •         Yapılan denetim sonrasında herhangi bir eksiklik olması halinde gerekli adımların atılmasında görevli olmaktadırlar.

5 - İş Sağlığı ve Güvenliği Atama Var mi?

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu göre bu alandaki uzmanlara görev ve yetkiler verilmiştir. Fakat yıl içerisinde bu göreve herhangi bir atama yapılmamıştır. Resmi kurumlarda KPSS ile atanmanın zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bu noktada resmi yerlerde iş sağlığı ve güvenliği atama puanları doğrultusunda atama yapılmadan çalışılması mümkündür. Yani sertifikalı eğitim programına katılıp bakanlığın yaptığı sınavda başarılı olarak; C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek ve istihdam edebilmek mümkündür.

İş sağlığı ve güvenliği atama puanları isetekniker olarak ortalama 87 civarındadır. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği atama puanları her yıl yükselmektedir.

6 - İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İstihdam Olanakları Nelerdir?

Günümüzün popüler mesleklerinden bir tanesi olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, hem kamuda hem de özel sektörde çeşitli iş olanaklarına sahiptir. Bu durumdan dolayı önü açık bir meslek olarak tabir edilmektedir. Peki, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı istihdam olanakları nelerdir? İşte detaylar!

Diğer kamu kuruluşları

Hastaneler

Fabrikalar

Okullar

İnşaat alanları

Sağlık ve gıda sektörü

Çalışma Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği merkezi müdürlükleri

 

Kategoriler


Bu Kategorideki ilgili yazılar