Tema Akademi Eğitim Kurumları Logo
Ücretsiz Destek Telefon (0212) 824 28 18

İSG Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Eğitimi

İSG Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

İSG sınav başvurusu hususunda birtakım kriterlere dikkat edilmesi önemlidir. Sınava başarılı bir şekilde başvuruda bulunmak için öncesinde bu rehber aracılığı ile bilgi sahibi olabilirsiniz. Sınav yönetmeliğini baştan sona okuyup faydalı bilgileri ayıklamak yerine size bu yazımızda bahsettiğimiz başvuru adımlarını izleyebilirsiniz. İSG sınav başvurusu nasıl yapılır ve hangi kriterlere dikkat etmek gerekir yakından bakalım.

İSG Sınav Başvurusu İçin Hangi Adımları İzlemeliyiz?

İSG sınav başvurusu 2023 yılının iki ayını kapsayacak olan İSG sınavına uygun şekilde düzenlenmiştir. 2023 yılı itibariyle sınavın ilk aşaması 6 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İkinci sınav tarihi ise 10 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Bu tarihlerden hareketle gelecek senelerdeki sınavların da benzer dönemlerde yapılacağı öngörülebilir.

İSG sınav başvurusu 2022 yılında da benzer dönemlerde yapıldığından bu konuda genel bir kanıya varmak mümkündür. ÖSYM, sınav başvuruları hakkında değişiklik yaptığı taktirde bu bilgiyi kendi sitesinde yayınlayacaktır. Sınava girecek adayların da bu süreçte ÖSYM duyurularını takip etmeleri önemlidir.

İSG sınav başvurusu ne zaman duyurulacak sorusunun yanıtı da yine ÖSYM takviminde yer alan bilgiler arasındadır. Buna göre de bir genel kanıya varacak olursak sınav başvurusunun sınavdan en fazla 2 ay önce açılması mümkündür. ISG sınav başvurusu son tarihe kadar geçerli olup belirtilen tarihten sonra başvuruya kapatılacaktır. Dolayısıyla sınava gireceğiniz sene başvuru sürecini kaçırmamanız önemlidir.

Tüm bunların yanı sıra ISG sınavı ne zaman ve başvurular nasıl yapılmalıdır gibi sorular için de bizimle iletişime geçebilirsiniz. İsterseniz şimdi, İSG sınav başvurusu hakkında bilmeniz gerekenlere yakından bakalım.

İSG Sınav Başvurusu Nereden Yapılabilir?

İSG için başvurularınızı ÖSYM merkezleri aracılığıyla yapmanız mümkündür. Fakat ÖSYM merkezi haricinde sınav başvurularını internet üzerinden bireysel olarak yapmanız da söz konusudur. https://ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulama üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer ki sınav başvurunuzu ÖSYM merkezi aracılığı ile yapmak istiyorsanız güncellenmiş listeye ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca İSG Katip Uygulaması sayesinde sınav başvurunuzu e-devlet sistemi aracılığı ile yapabilirsiniz. Tüm başvuru adımlarını bu yazımızda tek tek size açıklayacağız.

İSG Sınavı Başvurusu İçin Gerekli Olanlar Nelerdir?

İSG sınav başvuru dilekçesi yani başvuru formu ile sınava başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca güncel kimlik belgenizi de başvuru aşamasında mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. Sınav için doldurmanız gereken başvuru aday formu da yine ÖSYM’nin kendi web sitesinde yer alacaktır. Sınav formunu da sınav başvuru tarihleri arasında PDF olarak indirerek doldurabilirsiniz. Formda yer alan soruların mutlaka eksiksiz ve doğru yanıtlar ile doldurulması başvuru süreci açısından kritik önem taşıyacaktır.

Tüm bunlara ek olarak sınav başvuru ücretinin de süreç içerisinde mutlaka yatırılmış olması gerekir. Başvuru harcının ödenmediği durumlarda ne yazık ki yapılan tüm işlemler geçersiz kabul edilir.

İSG Sınavı Başvuru Ücreti

İSG sınav yönetmeliği kapsamında başvuru sürecinde sınav harcının yatırılmış olması elzemdir. Buna göre anlaşmalı bankaların ATM’leri vasıtasıyla sınav harcını yatırmak mümkündür. Ayrıca bankaların e-işlem hizmetleri sayesinde de sınav harcı elektronik ortamda yatırılabilir. e-işlem yaparken hem kredi kartı hem de banka kartı kullanabilmeniz mümkündür.

Sınava geç başvuruda bulunacak olan kişilerin ödemesi gereken harç %50 zamlı olarak yansır. Buna ek olarak geç başvuruda bulunan adayların ücretleri yalnızca e-işlemler ile yatırabilmesi mümkündür. Geç başvuru için bankalara ait ATM’lerin kullanılması ne yazık ki mümkün değildir.

İSG Katip Uygulaması ile Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

İSG Katip Uygulaması, İSG sınav başvurusu için tercih edebileceğiniz önemli bir kanaldır. İSG sınav başvurusu ne zaman 2023 bilgileri ışığında siz de bu sistemi kullanabilirsiniz. Fakat İSG sınav başvuru 2023 kriterleri kapsamında bu sistemle birlikte başvuru yapmak için e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Şayet e-devlet sistemine giriş yapabiliyorsanız sonrasında sizinle paylaşacağımız şu adımları izleyebilirsiniz:

1- İSG Sınav Başvurusu İçin İSG Katip Sistemine Nasıl Girebilirim?

e-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak İSG Katip Uygulaması’na ulaşabilirsiniz. “Kimliğimi Şimdi Doğrula” sekmesine tıklayarak bilgilerinizi onaylatabilir ve sisteme girebilirsiniz.

2- Uygulamaya Nasıl Geçiş Yapabilirim?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve İzleme Programı olan İSG Katip için size verilen adımları izlemeniz yeterlidir. e-devlet sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra “Uygulamaya Git” seçeneğine tıklayarak İSG Katip sayfasına giriş yapabilirsiniz.

3- Sınav Başvuru Sayfasına Giriş Nasıl Yapılır?

İSG sınav başvurusu için kullanacağınız sistemde karşınıza dört sekmeden oluşan bir tablo çıkacaktır. Burada daha önce sınava giren kişiler de kendi bilgilerini görebilir. İSG sınav başvurusu için ise ikinci kısımda yer alan “Sorgulama &;;; Başvuru” sekmesine tıklamanız gerekecektir.

4- Sistemde İSG İşlemleri Yapma Adımları

“Sorgulama &;;; Başvuru” sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza bu sayfa çıkar. Bu kısımda yapacağınız işlemi seçerek kayıtlı kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. İSG sınavı için başvuruda bulunacak olan kişiler “İş Güvenliği Uzmanlığı İşlemleri” seçeneğini tercih etmelidir.

5- Sınav Başvurusu Sekmesini Nasıl Bulabilirim?

İSG sınav başvurusu için yapacağınız işlemlerde kullanıcı girişi yaptıktan sonra sağ kısımda yer alan “Sınav Başvurusu” sekmesine tıklayın.

Başvuru kısmında karşınıza görselde yer alan seçenekler çıkacaktır. Siz de sınıfınıza uygun olan seçeneği işaretleyerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

6- İSG Sınav Başvurusu İçin Belge Yükleme

Sınav başvurusu kapsamında sizden talep edilen belgeleri yüklemeniz kritik önem taşımaktadır. Bu bağlamda sınava gireceğiniz sınıfı belirledikten sonra sistem üzerinde bir belge yükleme alanı açılacaktır. Başvuru için gerekli olan belgeleri bu sisteme PDF dosyası olarak eklemeniz mümkündür.

Belge yüklerden her bir belgeye numara vermeniz sorunsuz bir biçimde yükleme yapmanızı sağlayacaktır.

Tema Akademi bünyesinde İSG sınavına başvuru sürecini uzman desteği ile de takip edebilirsiniz. Gerek eğitimlerimiz gerekse de sınav hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bizimle paylaşabilirsiniz.

Kategoriler


Bu Kategorideki ilgili yazılar