Tema Akademi Eğitim Kurumları Logo
Ücretsiz Destek Telefon (0212) 824 28 18

İşyeri Hemşiresi Nedir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Eğitimi

İşyeri Hemşiresi Nedir?

İşyeri hemşireliği; iş yerlerindeki acil durumlarda ilk yardım uygulayarak, işçilerin sağlığını korumakla yükümlü olan kişilerin mesleği olmaktadır. Ayrıca bu kişiler, bakanlık tarafından da yetkilendirilmiştir. Peki, iş yeri hemşireliği nasıl olunur ve sertifikası nasıl alınır? İşte, detaylar!

İşyeri Hemşireliği Nasıl Olunur?

Özel sektörde bulunan işletmelerde ve kamuda işyeri hemşireliği, zorunlu olarak istihdam edilmesi gereken bir meslek olmuştur. Tema Akademi olarak; hemşirelik veya sağlık bölümlerinden mezun kişilere eğitimler veriyor ve bu alanla ilgili mesleki bilgilerin kazandırılmasına olanak sağlıyoruz.  

Kursiyerlere sunduğumuz bu eğitim, uzaktan eğitim olmaktadır. Sabah ve akşam grubu olmak üzere müsaitlik durumuna göre eğitim saatleri mevcuttur. Peki, eğitimin detayları nelerdir?

  • Uzaktan eğitimin süresi 40 saat olmaktadır. Bu kısımda hazır konu anlatımlı video, yazı, soru, ses kaydı gibi eğitim içerikleri sunulmaktadır.
  • Ardından kalan 50 saatlik eğitimde ise senkron yani canlı olarak, online video konferans şeklinde dersler gerçekleşir.
  • Bu eğitimde kursiyerlerin 6 saatlik devamsızlık hakları bulunur. Ayrıca video konferans şeklinde sunulan derslerde kursiyerlerin kameralarını açmaları istenir.
  • 7 saatlik bir devamsızlık yapılırsa, eğitim iptal olur.
  • Eğitim sonunda Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı sınava girilmelidir. Bu sınavdan en az 60 puan alan kursiyerler sertifika alarak, iş yeri hemşiresi olmaya hak kazanır.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır?

Bu meslek alanında sertifika alabilmek için; bakanlık tarafından yetki verilmiş işyeri hemşireliği sertifikası veren yerler aracılığıyla eğitim alınmalıdır. Sonrasında düzenlenen sınavdan başarılı olunması gerekir. Tema Akademi uzaktan iş yeri hemşireliği eğitimi imkânı sunarak; hemşirelik mezunu ve sağlık memuru olan kişileri, işyeri hemşiresi sınavına en iyi şekilde hazırlamaktadır.

Bu noktada işyeri hemşireliği sertifikası, verilen eğitim sonrasında Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavdan başarılı olunmasıyla alınmaktadır. Bu sınavdan başarılı olabilmek için en az 60 puan alınması gerekir. Alınan sertifikalar e-Devlet üzerinden kolayca görüntülenebilir.

İşyeri Hemşireliği Sınavı Nasıl Hazırlanmalı?

İşyeri hemşireliği sınavı 2024 kapsamında başarı gösterebilmek için, öncelikle kurumumuzdan kapsamlı bir eğitim alınması gerekmektedir. Özellikle kursiyerlerimizin tüm derslere katılım sağlaması, bu açıdan oldukça önemlidir. Çünkü konularda eksikliklerin tamamlanması ve işyeri hemşireliği sınav soruları geneline doğru cevaplar verilebilmesi açısından, eğitimlere katılım büyük önem taşır.

2024 işyeri hemşireliği sınavı ne zaman?Bilindiği üzere ilk oturum 8 Aralık 2024 tarihinde gerçekleşmiştir. Bu yılın son sınavı 8 Aralık 2024 tarihinde yapılacaktır. Sınava hazırlık için yapmanız gerekenler öncelikle şu şekildedir;

  • Kurs adaylarının sınav öncesi ilgili mevzuat, kanun ve yönetmeliklere hâkim olması gerekir. Kurumumuzdan aldığınız eğitim tüm konuları kapsayacak mevzuatlar çerçevesinde verilmektedir.
  • Sınava hazırlanan adaylarımızın sınav öncesi bol bol soru çözmesi, bilgilerin pekiştirilmesi açısından oldukça önemlidir.
  • Sınavın en önemli detaylarından bir tanesi kurumumuza verdiğimiz eğitim konuları içerisinde yer alan sürelerdir. Kurs adaylarının mümkün mertebe konularda geçen sürelere ekstra dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • Sınavlar ÖSYM tarafından gerçekleşmektedir. Bu nedenle ÖSYM’nin soru mantığının bilinmesi ve çıkmış soruların incelenmesi, başarı oranını ciddi anlamda artırmaktadır.

Hangi İşyeri Hemşireliği Kursunu Tercih Etmeliyim?

Kaliteli ve iyi bir eğitim her zaman kazandırır. Bunun bilincinde olan kursiyerlerimiz Tema Akademi temel iş sağlığı eğitimlerimizi tercih ederek, başarılarını taçlandırmaktadır. İşyeri hemşireliği iş ilanları ve fırsatlarından yararlanabilmeniz için, öncelikle kurstan ve sınavdan başarılı olmanız gerekmektedir. Bu nedenle yapmanız gereken; güvendiğiniz ve sizi iyi bir şekilde sınava yetiştirecek eğitim kurumundan kurs almanız olacaktır.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Kimler Alabilir?

DSP sınavına girebilmenin bazı şartları bulunmaktadır. Bu şartların en önemlisi ise sertifika almaya hak kazanan meslek gruplarıdır. Paramedik işyeri hemşireliği veya iş yeri hemşiresi olmak için; öncelikle meslek dallarının ön lisansı ve lisans düzeylerinden üniversite mezunu olmak gerekmektedir. Peki, DSP sınavına kimler girebilir? Açıklanacak olursa;

  • ATT- Acil tıp teknisyeni
  • Hemşireler
  • Çevre sağlığı teknisyeni

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Kaç Yıl Geçerli?

İş yeri hemşiresi olmak isteyen kişilerin aldıkları sertifika, 5 yıl süreyle geçerlidir. 5 yılın sonunda görevine devam etmek isteyen kişilerin, sertifika vize yenileme işlemleri yaptırması gerekir. Bu işlemleri tam olarak gerçekleştirebilmek için, İSG katip sistemine giriş yapılmalıdır.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nereden Alınır?

Bu alanda sertifika sahibi olabilmek için, yetkili kurumlardan eğitim alınması gerekir. Peki, bu kurum nasıl olmalıdır? Tecrübeli ve kaliteli eğitmenlerce verilen kurs programlarına sahip bir kurumdan eğitim alınması önemlidir. Böylelikle bu alanda tam donanımlı bir meslek elemanı olabilirsiniz. Ayrıca kurumun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki verilmiş olmasına da dikkat etmelisiniz.

Tema Akademi olarak kursiyerlerin sertifika alma sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmesine olanak sağlıyoruz. Sunduğumuz etkili iş yeri hemşireliği eğitimi, işyeri hemşireliği ders notları ve canlı olarak sunduğumuz ders seçeneklerimizle, sınavda başarılı olunmasına destek oluyoruz. Böylelikle kolay bir şekilde sertifika kazanılmasını sağlıyoruz.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Fiyatları Nasıldır?

İş yeri uzmanlığı eğitimi, işyeri hekimliği eğitimi, iş yeri hemşireliği mesleğinde sertifika almak için; bakanlık tarafından ve ÖSYM aracılığıyla düzenlenen sınava girilmeli, yeterli puan alınmalıdır. Ardından sınavda başarılı olunduktan sonra; kursiyerlerin bakanlığın Ziraat Bankası kurumsal tahsilat hesabına istenen ücreti yatırmaları gerekir.

Sonrasında 7 gün içinde İSG Katip sistemindeki sertifikalarım kısmından görüntüleyebilmek mümkün olur. Ancak sertifika ücretleri her sene güncellenmektedir. İşte, iş yeri hemşireliği sertifikası fiyatları!

Diğer sağlık personeli (iş yeri hemşireliği) 2024 sertifika ücreti: ₺1500 TL

Sertifika yenileme (vize) ücreti: ₺1500

Sık Sorulan Sorular

Günümüzün popüler mesleklerinden bir tanesi olan iş yeri hemşireliği, özel sektörde ve kamu kuruluşlarında; iş sağlığı ve güvenliğinin zorunluluklarından bir tanesi olmaktadır. Yani bu kurumlar bünyelerinde mutlaka iş yeri hemşiresi bulundurmakla yükümlüdür. Aksi takdirde para cezaları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Peki, bu meslekle ilgili merak edilen diğer detaylar nelerdir?

1 - İşyeri Hemşireliği Ne Kadar Maaş Alır?

Kamu veya özel sektörde iş yeri hemşiresi olarak görev yapan kişilerin, aldıkları maaş çeşitli kriterlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Özellikle bu kişilerin meslekteki deneyim süresi, çalıştıkları kurumun türü ve işin kapsamı fiyatları etki eden önemli faktörler arasındadır. 2024 yılı baz alındığında ortalama işyeri hemşiresi fiyatları ise; ₺34.000’dir.

2 - İşyeri Hemşiresi Olmak İçin Ne Yapmalı?

İş yeri hemşiresi olmak için öncelikle ilgili meslek dallarının lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bu kişiler eğitim almaya ve sertifika kazanmaya hak elde etmektedir. Verilen eğitimler 90 saatlik bir süreci kapsamaktadır. Eğitim sonunda ise ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavdan geçen not alarak, iş yeri hemşiresi olma hakkı elde edilmektedir.

3 - İşyeri Hemşiresi Ne İş Yapar?

İş yeri hemşiresinin görev dağılımı oldukça kapsamlıdır. Sektörden sektöre değişiklik gösterse de, genel olarak bir kurumda çalışan işyeri hemşiresinin gerçekleştirmek durumunda olduğu görevler şu şekildedir;

  • İş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı alanına giren işlerin planlanmasını yapmak, değerlendirmesi ve izlenmesi gibi işlemleri yürütmek
  • İşyeri hekimi ile birlikte işlemleri yürüterek, gerekli durumlarda iş sağlığı ve güvenliği alanına giren işlerin yönlendirmesini yapmak
  • İş yerindeki, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konular hakkında bilgiler toplamak ve gerekli olan bütün kayıtları tutmak

4 - İşyeri Hemşireliği Kursu Kaç Gün?

Tema Akademi işyeri hemşiresi kursumuz, 90 saatlik bir süreyi kapsamaktadır. Tamamı online şekilde gerçekleşen eğitimlerimizin; 40 saati uzaktan eğitim, 50 saati ise canlı konferans şeklinde gerçekleşmektedir. 

Kategoriler


Bu Kategorideki ilgili yazılar