Bebeklerde İlkyardım Esnasında Dikkat Etmeniz Gereken 9 Detay!
İlkyardım Eğitimi
Bebeklerde ilkyardım eğitimi, özellikle ebeveynlerin alması gereken bir eğitim programıdır. Çünkü bebeklerde gelişen ani durumlarda yapılan ilkyardım müdahalesi, hayat kurtarıcı olabilmektedir. Tema Akademi kurumumuzla iletişime geçerek, bebeklerde ilkyardım eğitimi alabilir ve bilinmesi gereken tüm detayları öğrenebilirsiniz!
Bebeklerde İlkyardım ABC’si Nedir?
Merak edilen konular arasında bebeklerde ilkyardım ABC’si yer almaktadır. Açıklanacak olursa; ilkyardımın en temel kavramı olmaktadır. Peki, bu kavram nedir?
Bebeklerde İlkyardım ABC’si | Detayları |
Solunum veya hava yolu (A) | İlkyardım uygulanacak olan hastanın öncelikle solunum yolu kontrol edilir. Çünkü herhangi bir tıkanıklık olması durumunda hasta ölebilir. |
Solunum (B) | Solunum yolu açık olan hastaların, nefes alıp almadığına dair solunum değerlendirilmesi yapılmalıdır. |
Dolaşım (C) | Eğer hasta nefes almıyorsa, sağlık ekipleri gelene kadar göğüs ve kurtarma kompresyonu masajı yapmaya devam edilir. Böylelikle hastada dolaşım sağlanmaya çalışılmalıdır. |
Tema Akademi Bebeklerde İlkyardım Eğitimi Nasıl Alınır?
Uzun yıllardır başarılı bir şekilde eğitim programları yürüten bir kurum olarak, kursiyerlerin ihtiyaç duyduğu bütün bilgileri detaylı bir şekilde anlatmaktayız. Tema Akademi bünyemizde bulunan eğitmenler, ilkyardım sertifikasına sahip uzman eğitmenlerdir. Böylelikle kapsamlı bir eğitim sunulur.
Sizde bebeklerde ilkyardım eğitimi almak istiyorsanız, kurumumuz ile iletişime geçebilirsiniz. Yalnızca bebeklerde ilkyardım başvurusu için gerekli evrakları teslim etmeniz gerekir.
Ayrıca katılımcılar için hafta içi ve hafta sonu olmak üzere çeşitli eğitim gruplarımız bulunmaktadır. Müsaitlik durumunuza göre bu gruplardan bir tanesini seçebilir ve Tema Akademi’den ilkyardım eğitimi almaya başlayabilirsiniz!
Bebeklerde İlkyardım Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar!
Ev veya başka bir alanda, bebeklerin başına ani bir şekilde çeşitli kazalar gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda sağlık ekipleri gelinceye kadar ilkyardım uygulamasının yapılması, bebekler için hayati bir önem taşımaktadır. Peki, bebeklerde ilkyardım nasıl yapılır ve ilkyardım yöntemleri uygulanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
1 - Bebeklerde Düşme-Çarpma Durumlarında İlkyardım Müdahalesi
Farklı sebeplerden dolayı bebeklerde düşme veya çarpma durumlarında, ilkyardım yöntemlerinin uygulanması gerekebilmektedir. Bu yöntemleri uygulayabilmek için, bebeklerde ilkyardım eğitiminin alınması gerekir.
Tema Akademi olarak herhangi bir düşme veya çarpma durumunda; bebeklerin durumunun kötüleşmemesi adına yapılabilecek ilkyardım müdahalesi bilgilerini sunmaktayız.
2 - Bebeklerde Elektrik Çarpmalarında İlkyardım Müdahalesi
Tema Akademi eğitmenleri tarafından temel ilkyardım eğitimi kapsamında verilen bebeklerde ilkyardım kursu oldukça geniştir. Bu noktada elektrik çarpmalarında bebeklere uygulanacak olan ilkyardım yöntemlerinin doğru bir şekilde bilinmesi gerekir.
Çünkü bu durum oldukça ciddidir. Verilen eğitimler; elektrik çarpmasında nelerin yapılması gerektiği ve nasıl yapılması gerektiğine dair bütün detayları içermektedir.
3 - Bebeklerde Hayvan Isırıklarında İlkyardım Müdahalesi
Hayvan ısırıkları, bebekler için son derece acı ve ağrılı olabilmektedir. Ayrıca bu durum ciddi sorunlara da sebebiyet verebilir. Böyle bir durumda bebeği sakin tutmak ve ilkyardım müdahalesi yapmak gerekmektedir. Kurumumuzdan bebeklerde ilkyardım konusu kapsamında hayvan ısırıkları ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz.
4 - Bebeklerde Tam Tıkanmada İlkyardım Müdahalesi
Yeni doğan bebek tıkanması, tam veya kısmi tıkanma olarak karşınıza çıkabilir. Böyle bir durumda bebek morarır, nefes alamaz ve bilinci kapalı olabilir. Bu noktada yabancı cisim çıkana kadar bebek öne doğru eğilir ve ilkyardımın uygulanması gerekir.
Ancak öncelikle acil servis aranarak tıbbi yardım istenir. Daha sonra bebeklerde ilk yardım kapsamında uygun prosedürlerin uygulanması gerekir. Ardından yabancı cismin çıkıp çıkmadığına göre bir müdahale gerçekleştirilir.
Verdiğimiz ilkyardım eğitimi programında katılımcılara bebeklerde kalp masajı uygulamasının nasıl yapılması gerektiği aktarılmaktadır. Böylelikle bebeklerde kalp masajı kaç cm aşağıdan yapılmalı ve ne sıklıkla yapılmalı net bir şekilde öğrenilebilir.
5 - Bebeklerde Yaralanmalarda ve Kanamalarda İlkyardım Müdahalesi
Hayati bir önem taşıyan bebeklerde ilkyardım eğitimi, herkes tarafından alınması gereken bir eğitimdir. Çünkü bebeklerde çeşitli sebeplere bağlı olarak meydana gelen yaralanmalar ve kanamalar; ciddi sonuçlar ortaya çıkarmadan önlenmesi gereken durumlardır.
İşte tam da bu noktada ilkyardım bilgisi, bebeğin durumunun daha da kötüleşmemesi adına etkilidir. Tema Akademi'den gerekli olan bütün ilkyardım bilgisini detaylarıyla öğrenebilmek mümkündür.
6 - Bebeklerde Yanıklarda İlkyardım Müdahalesi
Yanıklar, insan vücudunun çok fazlası ısıya maruz kalması sonucunda oluşan cilt hasarları olmaktadır. Çeşitli ev kazaları veya soba gibi etkenler sonucunda bebeklerde meydana gelen yanıklarda, ilkyardım bilgisinin olması büyük fayda sağlar.
Bu noktada bebeklerde ilkyardım eğitimi alan kişiler, yanık durumuyla karşılaştıklarında ne yapacaklarını bilirler. Siz de yanıklara ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiğini detaylarıyla öğrenmek için, kurumumuza başvurabilirsiniz.
7 - Bebeklerde Kırık, Çıkık ve Burkulmalarda İlkyardım Müdahalesi
Zaman zaman bebekler vücudun çeşitli bölgelerinde kırık, çıkık ve burkulmalara neden olan olaylar yaşayabilirler. Böyle durumlarda panik yapmak yerine bebeklerde ilkyardım prosedürlerinin uygulanması; daha sağlıklı olmaktadır. Bu tarz durumlarda uygulanan ilkyardım prosedürleri hakkında bilgi almak istiyorsanız, Tema Akademi ile iletişime geçebilirsiniz.
8 - Bebeklerde Zehirlenmelerde İlkyardım Müdahalesi
Olası bir zehirlenme durumda bebeklerde ilkyardım uygulaması oldukça önemlidir. Bu sebepten gerekli eğitimlerin alınması gerekir. Tema Akademi, bebeklerde zehirlenme ilgili ilk yardım bilgisini, uzman eğitimler tarafından vermektedir.
9 - İlkyardım Bebeklerde Solunum Yolu Tıkanması Müdahalesi
Anne sütü alan ve ek gıdaya başlayan bebeklerde, solunum yolu tıkanması durumu sıklıkla görülmektedir. Bu durum kısmi ve tam tıkanma olarak ortaya çıkabilir. Eğer bir bebekte tıkanma varsa, öksürür ve böyle nefes alır. Sonrasında solunum yolunu açmak için etkili olacak şekilde müdahaleler yapılmalıdır.
Bu durumda el ile bebeğin sırtına kürek kemiklerinin arasına hafifçe vurmak yerine; bebeklerde ilkyardım uygulamalarının yapılması en doğru seçenek olacaktır.
Tema Akademi olarak sunduğumuz eğitimin içeriğinde bebeklerde temel yaşam desteği ve bebeklerde ilkyardım kalp masajı ile ilgili detaylar aktarılmaktadır. Bu değerli bilgiler özellikle bebeklerde solunum tıkanması durumunda; sağlık ekipleri gelinceye kadar bebeğin sırt üstü yatırılır şekilde durdurularak, durumun kontrol edilebilmesine yardımcı olmaktadır.
Sık Sorulan Sorular
İlkyardım eğitiminin kapsamı oldukça geniştir. Hem bebeklere hem de yetişkinlere uygulanacak olan çeşitli ilkyardım yöntemleri bulunmaktadır. İşte, ilkyardım eğitimi ile ilgili sık sorulan sorular!
1 - Temel ilkyardım Nedir?
Günümüzde önemli konuların başında gelen temel ilkyardım; ani olarak gelişen yaralanma, kaza, hastalık, boğulma ve zehirlenme vb. durumlara ilaçsız müdahale edilmesidir. İlkyardımcılar, sağlık ekipleri gelene kadar hastanın daha da kötüleşmesini önlemeye çalışırlar.
2 - Tema Akademi Temel İlkyardım Eğitimi Detayları Nelerdir?
Uzman bir kadroya sahip olan Tema Akademi temel ilkyardım eğitimi detayları şu şekildedir;
- Eğitim 16 saatten oluşmaktadır.
- İlkyardım eğitimi 09:00 ve 17:00 saatleri arasında kursiyerlere verilmektedir.
- Eğitimin fiyatı bakanlık tarafından belirlenir.
- Bu eğitimin sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır. Her kursiyerin 2 kez sınava girme hakkı bulunur.
3 - İlkyardım Eğitimi Nereden Alınır?
Kapsamlı ilkyardım eğitimi nereden alınır sorusuna verilen en net cevap; Tema Akademi olmaktadır. İlkyardım sertifikasına ve deneyime sahip eğitmenlerimizle, bu alanda ihtiyaç duyulan bütün bilgileri ayrıntılı bir şekilde aktarmaktayız.
4 - Bebeklerde İlkyardım Kursu Nereden Alınır?
Bebeklerde ilkyardım kursu, uzun yıllardır bu alanda eğitim sunan kurumumuzdan alınabilmektedir. Tema Akademi kurumumuz ilkyardım kursu kapsamında; bebeklerde ilkyardım yöntemleri ile ilgili tüm detayları sunmaktadır.
5 - Bebeklerde İlkyardım Sertifikası Nasıl Alınır?
Özellikle bebeklerde ilkyardım konusunda bilgi almak oldukça önemlidir. Bebeklerde ilkyardım eğitimi, Tema Akademi olarak verdiğimiz ilkyardım kursu programında detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Kurs bitiminde yapılan sınavda başarılı olan katılımcılar ise, ilkyardım sertifikası almaya hak kazanır.
6 - İlkyardım Eğitimi Soruları Hangi Konulardan Çıkmaktadır?
Verilen ilkyardım kursu sonrasında katılımcılar sertifika kazanabilmek için sınava girmek zorundadır. Bu sınavda ise çeşitli ilkyardım eğitimi soruları sorulur. Peki, hangi konular çıkmaktadır?
- Kırık, Çıkık ve Burkulmalarda İlkyardım
- Genel İlkyardım Bilgileri
- Temel Yaşam Desteği
- Bilinç Bozukluklarında İlkyardım
- Hasta/Yaralı ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi
- Kanamalarda İlkyardım
- OED Eğitimi
- Yanık, Donma ve Sıcak Çarpmalarında İlkyardım
- Zehirlenmelerde İlkyardım
- Hayvan Isırmalarında İlkyardım
- Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri
- Göz, Kulak ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlkyardım
- Boğulmalarda İlkyardım
- Yaralanmalarda İlkyardım
7 - İlkyardım Eğitimi Sertifikası Geçerlilik Süresi Nedir?
İlkyardım sınavından başarılı olan katılımcılar, ilkyardım eğitimi sertifikası almaktadırlar. Bu sertifikanın geçerlilik süresi 3 yıldır.
8 - İlkyardım Eğitimi Sınavı Nasıl Yapılır?
Uzman eğitmenler tarafından verilen ilkyardım eğitimi sınavı, 2 aşamadan oluşmaktadır. Sınav teorik ve uygulamalı şekilde değerlendirilir.
Bu sınava bakanlık tarafından yetkilendirilen memurlar ve eğitimi veren eğitmenler katılmaktadır. Katılımcıların bu sınavlardan 100 puan üzerinden 85 puan almaları gerekir.
9 - İlkyardım Eğitimi Yönetmeliği Kapsamında Sertifika Verme Yetkisine Hangi Kurumlar Sahiptir?
Kanunda belirtilen ilkyardım eğitimi yönetmeliği göre sertifika vermeye yetkili olan kurumlara; Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilmiş olması gerekir. Eğitimi veren ve ilkyardım sertifikasına sahip eğitmenler tarafından, bireysel sertifika verilmemektedir.
10 - Tema Akademi İlkyardım Eğitimi Kaç Saat?
Sektörde adından söz ettiren Tema Akademi, donanımlı eğitim programları sunmaktadır. Bu programlardan bir tanesi de ilkyardım eğitimi olmaktadır. Peki, Tema Akademi ilkyardım eğitimi kaç saat? 16 saattir.
11 - Tema Akademi İlkyardım Eğitimi Nasıl Alınır? Fiyatlar Nasıldır?
Kapsamlı ve detaylı ilkyardım eğitimi nasıl alınır? Tema Akademi olarak detaylı bir eğitim programı sunmaktayız. Bu eğitime katılabilmek için, kurumumuzla iletişime geçerek gerekli evrakların teslim edilmesi gerekir. Sonrasında ilkyardım eğitimi kursu alabilir ve bebeklerde ilkyardım ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.