Tema Akademi Eğitim Kurumları Logo
Ücretsiz Destek Telefon (0212) 824 28 18

İSG Sınavından Kaç Puan Almak Gerekiyor?
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Eğitimi

İSG Sınavından Kaç Puan Almak Gerekiyor?

İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusu söz konusu sınava girenlerin cevabını araştırdığı sorular arasında yer alır. Son yıllarda İş sağlığı ve güvenliği hususunda Avrupa ile uyumlu olmak adına bazı adımlar atıldı. Bu adımlara örnek olarak işyeri doktoru, iş güvenliği uzmanı gibi personellerin çalıştırma zorunluluğu örnek gösterilebilir.

İSG sınavına olan rağbetin artış göstermesi ile beraber İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusu da çokça merak ediliyor ve araştırılıyor. Söz konusu soru Tema Akademi danışmanlarımıza da sık sık yöneltilen sorular arasında yer almaktadır.

İSG Sınavından Kaç Puan Almak Gerekiyor?

İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor ya da İSG sınavı kaç net gerekir sorusu için çok fazla endişelenmeye gerek yoktur. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bu sorunun cevabı mesleğe göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin İşyeri hekimliği sınavında kaç puan almak gerekir sorusunun yanıtı ile iş yeri hemşireliği için kaç puan almak gerekir sorusunun yanıtı aynı değildir.

İşyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanları için düzenlenen sınavdan en az 70 puan almak gerekirken diğer sağlık personeli için düzenlenen sınavdan bahsediliyorsa İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusuna verilen cevap değişir. Bu sınavdan alınması gereken en az puan 60’dır. Sınavdan alınması gereken puanları tablo aracılığı ile daha net bir şekilde görmek mümkündür;

Sınav Türü

İSG Sınavından Kaç Puan Almak Gerekiyor?

İşyeri Hekimliği için düzenlenen sınav

70

İş Güvenliği Uzmanı için düzenlenen sınav

70

İşyeri hemşireliği için düzenlenen sınav

60

İSG Sınavında Kaç Soru Yapmalıyım?

İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusundan sonra İSG sınavında kaç soru yapmalıyım sorusu da adaylar tarafından araştırılmaktadır. Çünkü 70 puan alması gereken aday bu sınavdan 70 puan alabilmesi için kaç soruyu doğru bir şekilde yapması gerektiğini merak etmektedir.

Sınavdan 70 puan almak için en az 35 sorunun doğru bir şekilde cevaplandırılması gerekir. 60 puanın alınması için ise gereken doğru cevap sayısı 30’dur.

İSG Sınavı Nedir?

İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusundan önce İSG sınavı nedir sorusu da oldukça merak edilmektedir ve araştırılmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği sınavı günümüzde oldukça fazla tercih edilen sınavlar arasında yer almaktadır. Sertifika zorunluluğu bulunduğu için girilmesi mecburi olan sınavlar arasında yer aldığını söylemek mümkündür.

İSG sınavı ülkemizde çeşitli merkezlerde gerçekleşmektedir. Yılda 2 kez gerçekleşen bu sınav 6 ay ara ile tekrarlanıyor. İşyeri hemşireliği, iş güvenliği uzmanı ya da işyeri hekimliği için düzenlenen bu sınavda sınava katılan ve sınavdan başarılı olan adaylar uzmanlık sertifikası alabiliyorlar.

1 - İSG Sınavı Kaç Soru Kaç Dakika Sürüyor?

İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusu kadar sınavın kaç dakika ve kaç sorudan oluştuğu da önem arz eder. İş sağlığı ve güvenliği sınavı 50 sorudan oluşmaktadır. Böylece her sorunun değeri 2 puan olarak belirlenmiştir. İSG Sınavı kaç dk sorusunun cevabı ise 75 dakikadır. 10.15’te başlayan bir iş sağlığı ve güvenliği sınavı 11.30’da sona ermektedir.

2 - İSG Uzmanlık Sınavı Hangi Alanları İçeriyor?

İş güvenliği sınavı 5 ayrı sertifika alanı bulunan bir sınavdır. Bu sınavlar çoktan seçmeli olarak yapılmaktadır. Her bir test ise 50 sorudan oluşmaktadır. Dolayısıyla B sınıfı İSG sınavı kaç soru sorusunun yanıtı da 50 soru olarak verilebilir. Diğer sertifika alanları ise şu şekilde sıralanabilir;

3  - İSG Sınavından Kaç Puan Almak Gerekiyor | İSG Sınavında 68 69 Kalanlar Başarısız Oluyor mu?

İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusunun cevabını vermiştik. Fakat 68 gibi az farkla barajın altında kalanlar başarısız olup olmadıklarını merak etmektedirler. Sınavdan geçmek için 70 puan almak gerekir. 68 ile çok az bir farkla bile olsa sınavda başarısız olunmuş sayılır.

Fakat yine de endişelenecek bir durum bulunmamaktadır. Çünkü İş güvenliği sınavı sık sık tekrarlanan bir sınav türüdür. Bu nedenle başarısız olunsa dahi yeniden girmek mümkündür. Üstelik söz konusu sınava sınırsız giriş hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle başarılı olana kadar dilediğiniz kadar girebilirsiniz.

Sınavdan başarılı olduktan sonra da halledilmesi gereken vize işlemleri bulunur. Vize tarihinden 60 gün içerisinde vize işlemlerini tamamlamak gerekir.

Daha Önce Çıkmış İSG Sınav Soruları

Adaylar bu sınava çalışırken genellikle daha önce çıkmış İSG sınav soruları çözülmektedir. Bunun oldukça faydalı bir yöntem olduğunu söylemek mümkündür. Böylece ne tarz sorular sorulduğunu daha net bir şekilde anlamak mümkün olur. Sınava çalışırken ne kadar çok soru çözülürse o kadar çok pratik yapılmış olur. Bu da sınavdan başarılı olma oranına doğrudan etki eder.

İSG Sınavı İçin Tema Akademi En Doğru Tercih!

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumları denildiği zaman akla ilk gelen kurumlardan bir tanesi Tema Akademi’dir. Bu kurs bakanlıktan tarafından onay verilen kurumlar tarafından verilmektedir. Tema Akademi de bunlardan bir tanesidir. Sizin de bu sınav için Tema Akademi kurumlarını tercih etmeniz için geçerli sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Uzun yıllardır edinilen tecrübe ile adayların sınavdaki başarı oranı artırılmış olur.
  • İster online isterseniz de yüz yüze eğitim imkanı bulunur.
  • Kurs için uygun fiyat sunulması ve dilerseniz kredi kartına taksit yapılma imkanı da bulunur.
  • Eğitim sonunda ise bakanlık onaylı belge teslimi yapılır.
  • Tecrübeli eğitmenlerimizden eğitim alma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Siz de İSG sınavından kaç puan almak gerekiyor sorusunun yanı sıra bu sınav ve bu sınav için düzenlenen eğitimler hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz Tema Akademi danışmanları ile iletişime geçebilir ve sürece daha iyi bir şekilde hakim olabilirsiniz.

Kategoriler


Bu Kategorideki ilgili yazılar