Online C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Eğitimi
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi, İSG uzmanı olmak isteyenler için oluşturulmuştur. Bu alanda eğitim görmek isteyenler gönül rahatlığı ile Tema Akademi firmamıza ulaşabilir!
C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı bu alanda ilk kademe olarak bulunmaktadır. Başlangıç seviyesindeki İSG uzmanı olmak isteyenler için oluşturulmuştur. Eğitim kapsamında müfredatta geçerli olan tüm dersler ve konular bulunmaktadır. Bu konuları öğrenen katılımcılar sonrasında sınavda başarılı olarak C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmektedir.
Online C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi Nasıl Gerçekleşir?
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi belirli koşullarda gerçekleşmektedir. Tema Akademi olarak tecrübe dolu eğitmenlerimiz ile süreci en iyi şekilde oluşmasını sağlıyoruz. Online olarak eğitimler pandemi döneminden beri gerçekleşmektedir. Bakanlık tarafından alınan bu kural doğrultusunda eğitim detayları şu şekildedir:
- Toplam 220 saatlik online eğitim,
- Videolar ve online canlı dersler,
- İsteyenler için staj imkânı,
- Ders anlatımlı kitaplar ve hap bilgi desteği,
- Telegram grupları ile katılımcılar arası paylaşım,
- Online deneme sınavı desteği.
Kayıt yaptıran bireylerin hafta sonu ve hafta içi olmak üzere iki farklı gün dilimine göre ayrımını yapıyoruz. Burada katılımcının isteği de göz önünde bulundurulmaktadır. Ortalama bir kişi sayısına ulaşıldığında eğitimler için başlangıç yapılmaktadır. Eğitimler kayıt edilmiş videolar ve anlık online dersler ile geçmektedir.
Katılımcılara 6 saatlik bir devamsızlık hakkı verilmektedir. Burada talebimiz ve önerilerimiz tüm derslere katılabilecek şekilde ayarlanmasıdır. Çünkü sınavdaki soruların kapsamı doğrultusunda daha iyi öğrenim sağlamanız için eğitimleri dinlemeniz gerekir. Diğer taraftan kayıt edilmiş videoları dilerseniz istediğiniz her an izleyerek, dinleyebilir ve tekrar edebilirsiniz.
Son olarak online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi sınav tarihleri düşünülerek oluşturulmaktadır. İSG sınavı ne zaman sorusuna verilen cevaba göre sınavdan 2 ay öncesinde eğitimler başlamaktadır. Böylece katılımcılara öğrenme ve tekrar için de süre tanınmış olacaktır. Kişiler bu doğrultuda hareket ederek sınava hazır bir hale gelebilmektedir. Siz de online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi için bize ulaşabilirsiniz.
Eğitim hakkında detaylar için bu sayfayı ziyaret edin, daha hızlı bilgi almak için 0 212 914 00 29 numaralı telefondan çekinmeden bizi arayın.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?
C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek için gerekli eğitimleri almak ve sonrasında başarılı olmak gerekir. Eğitimler sonrasında sertifikayı vermekle ve sınavları yapmakla görevli merci, ilgili kurumlardır.
C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek için öncelikle başvuru şartlarını sağlamak gerekir. Yönetmeliğe göre C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için mühendis, mimar ya da teknik eleman, fen-edebiyat fakülteleri mezunları başvuru yapabilmektedirler. Yani C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimlerine katılabilecek kişiler şunlardır:
- Mimarlık ya da mühendislik eğitimi veren fakültelerden mezun olanlar,
- Üniversitelerin iş sağlığı ve iş güvenliği ön lisans programlarından mezun olanlar,
- Teknik öğretmenler,
- Fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden mezun olanlar.
Yukarda belirttiğimiz alanlardan mezun olan ve diploma sahibi olan kişiler, yetkilendirilen eğitim kurumlarından eğitim alarak ve sonrasında sınavlardan başarılı olarak C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilirler. Kurumumuz gibi yetkilendirilmiş kurumlar haricinde başka yerlerden eğitim alınması ya da bu eğitimin uzmanlık için yeterli kabul edilmesi söz konusu değildir.
İlgili kurumca yetkilendirilmiş C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kurslarında eğitimler toplam 220 saat olmaktadır. 220 saatlik eğitimin 180 saati teorik eğitim, 40 saati ise aktif pratik eğitimdir. Daha açık ifade etmek gerekirse 40 saat staj eğitimi almak gerekmektedir.
C sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adayların teorik eğitimlerin tamamına katılmaları zorunludur. Dersler oldukça kapsamlı olup kurumun ilan edilen müfredat uygulanmakta, sınavlarda da müfredat programı ile anlatılan konulardan sorular çıkmaktadır.
Staj yapılacak yeri ayarlamak C sınıfı iş güvenliği uzmanı adaylarının sorumluluğunda olsa da genel olarak eğitim kurumları ve katılımcı ile birlikte belirlenmektedir. Kurumumuz adaylara bu konuda yardımcı olmaya çalışmaktadır. Yine staj yapılacak yerin belli şartlara uygun olması gerekir.
Yönetmeliğe göre uygulamalı eğitimler, iş güvenliği uzmanları için en az bir iş güvenliği uzmanının görevlendirilmiş olduğu işyerlerinde yapılabilmektedir. Her ne kadar staj yapılacak yerde iş güvenliği uzmanı bulunması zorunlu tutulmuş ise de iş güvenliği uzmanının sertifika sınıfına dair bir sınıflandırma yoktur. Bu da staj yapacak adaylar için çalışma yeri bulmayı kolaylaştırmaktadır.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası Nasıl Alınır?
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi sadece katılımcı sertifikası almanıza yarayacaktır. Uzmanlık sertifikası alabilmek için farklı aşamalardan geçilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde İSG Uzmanı olarak bir alanda çalışma göstermek mümkün olmayacaktır. Burada bireylerin izlemesi gereken aşamalar şu şekilde sıralanmaktadır:
Aşamalar | Açıklaması |
İlk Aşama: Online C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi Kaydı | Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi kaydı olmanız gerekmektedir. Eğitim sonunda sınavda başarılı olabilmeniz için gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Eğitim olmadan sınavdan başarılı olma olasılığınız oldukça düşüktür. |
İkinci Aşama: Eğitimde Aktif Olma | Kayıt olduğunuz online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi için gerekli aşamaları izlemelisiniz. Online dersleri kaçırmamalı, var olan videoları da izleyerek sınava hazırlanmalısınız. |
Üçüncü Aşama: İSG Sınav Başvurusunda Bulunma | İSG sınavı ne zaman sorusuna hitaben bulunduğunuz döneme göre sınav kaydı oluşturmalısınız. Başvuru tarihlerini göz önünde bulundurarak hem online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi hem de sınav başvurusunda bulunmanız gerekecektir. |
Dördüncü Aşama: Sınavdan Başarılı Olma ve Sertifika Alım Süreci | Her ne kadar online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi sonunda uzmanlık sertifikası alamasanız da bu süreçte size çok yardımcı olacaktır. Eğitim sayesinde ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdan başarı elde edebilirsiniz. Başarı sonunda sertifika alımı için ödeme yapmalı ve sertifikanızı kazanmalısınız. |
İş Güvenliği Sertifikası E-Devlet Üzerine Ne Zaman Yansır?
Katılımcılar online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi, sınav başvurusu ve sınav katılımı sonrası başarılı olursa sertifika almaya hak kazanır. Sertifika ücretini ödedikten sonra bu sertifika e-devlet üzerinde görüntülenebilmektedir. E-devlet üzerinde C sınıfı iş güvenliği sertifikası sergilenmesi için ortalama 7-14 gün geçmesi gerekir.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sınavı Ne Zamandır?
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi belirli dönemlerde yapılmaktadır. Çünkü sınav yıl içerisinde iki farklı ayda gerçekleşmektedir. Yılda 2 kere gerçekleşen İSG Sınavı Mayıs ve Aralık ayına denk gelecek şekilde ayarlanmaktadır. Günümüzde online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi katılımcıları bulunduğu döneme göre başvuruda bulunabilir. 2023 yılında İSG/1 sınavı Mayıs ayında gerçekleşti, İSG/2 sınavı ise 10 Aralık tarihinde yapılacaktır.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kursu
C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek için daha önce de belirttiğimiz gibi, mezuniyet koşullarına uygun bir yükseköğretim kurumundan mezun olmanız, kurumun yetkilendirmiş olduğu bir eğitim kurumundan eğitim almanız ve son olarak kurumun yapacağı sınavdan geçer not almanız gerekmektedir.
Tema Akademi olarak bizler de uzun yıllardır C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu olarak görev yapıyoruz. Bugüne kadar yüzlerce iş güvenliği uzmanı yetiştirmiş ve sınavlardan başarılı olarak sertifika sahibi olmalarını sağlamış bulunuyoruz. Sizler de gönül rahatlığıyla kurumumuzu tercih edebilir, etkili, verimli ve hızlı başarıya ulaşabilirsiniz.
Kursumuzda ilgili kurumun belirlemiş olduğu müfredata uygun dersler verilmektedir. Müfredat kapsamında kursumuzda adaylara verilecek dersler şunlardır:
1. Açılış, Sertifika Eğitim Programının Tanıtımı ve Ön Test Uygulaması
2. İş Sağlığı ve Güvenliği Kavram ve Kurallarının Gelişim Süreci
3. İş Sağlığı ve Güvenliğe Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü
4. Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği Durumu
5. Hukuk
- Temel Hukuk
- İş Hukuku
- Kanunlarda İş Sağlığı ve Güvenliği
- Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar ve Sözleşmeler
6. İSG Hizmetleri
- İSG Hizmetleri,
- İSG Kurulları
- İş sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri
- Risk Yönetimi ve Değerlendirmesi
- Çalışma Ortamı Gözetimi
- İş Hijyeni
7. Risk Etmenleri
- İşyeri Bina ve Eklentileri
- Fiziksel Risk Etmenleri
- Kimyasal Risk Etmenleri
- Biyolojik Risk Etmenleri
- Psikososyal Risk Etmenleri
8. Ergonomi
- Ergonomi
- Korunma Politikaları
9. İş Sağlığı ve Güvenliği
- Kaynak İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
- Elektrikle Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
- Kaldırma Araçlarında İş Sağlığı ve Güvenliği
- Motorlu Araçlarda İş Sağlığı ve Güvenliği
- El Aletlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
- Bakım-Onarım İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
10. Yangın
- Yangın
- Acil Durum Planları
- Sağlık ve Güvenlik İşaretleri
- Havalandırma ve İklimlendirme Prensipleri
11. İSG
- Basınçlı Kaplarla Gerçekleştirilen Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
- Kapalı Çalışma Alanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği
- Ekranlı Araçlarla Gerçekleştirilen Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
- Elle Kaldırma ve Taşıma ile Yapılan İşlerde İş Sağlığı ve Güvenliği
- Yüksekte Yapılan Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
- İnşaat İş Yerlerindeki Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
- Maden İş Yerlerindeki Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
12. KKD
- Kişisel Koruyucu Donanımlar
- İş Ekipmanlarının Tasarım, Kullanım ve imalatında İş Sağlığı ve Güvenliği
- İş Kazaları
13. Sağlık
- Sağlık Gözetimi ve Meslek Hastalıkları
- İş Güvenliği Yönünden Yapılması Gereken Kontroller ve İş Güvenliğine Dair Düzenlenecek Belgeler
- Çalışma Hayatında Özel Politika Gerektiren Gruplar
- Vardiyalı Çalışma ve Gece Çalışması
14. Çalışma Hayatı
- Çalışma Hayatında Etik Değerler
- Yetişkin Eğitimi
- İş Yerinde Sağlık Güvenlik Eğitimi ve Doğru İletişim
- Tarım, Hayvancılık ve Ormancılık Alanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği
15. Değerlendirme
C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursumuzda bütün faaliyetler öğrenci odaklı devam etmektedir. Bu kapsamda adaylarımızın eğitimlere en kolay ulaşabileceği şekillerde gruplarımız mevcuttur. Sabah, akşam ya da hafta sonu gruplarımız arasında seçim yapabilirsiniz.
Alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerimiz eşliğinde sınavlara en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz. Üstelik ücretsiz ders notlarımız bulunuyor ve bunlar tamamen kurumun en son sınav sistemine göre, uzman eğitmenlerimizce hazırlanmıştır. Bu sayede bilgilerinizi pekiştirerek ve daha rahat öğrenerek sınava girme imkânınız olmaktadır.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası
C sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikası, Tema Akademi kurumumuz gibi aracı eğitim kurumlarında eğitimlerini alarak ve stajlarını yaparak müdürlüğün yaptığı sınavdan başarılı olanların sahip olduğu sertifikadır. Sertifika sahibi olmak için adayların girmesi gereken sınav, ÖSYM tarafından yapılmakta ve girdiği ilk sınavda başarılı olamayan aday, takip eden sınavlardan birisine daha girme hakkına sahip bulunmaktadır. Fakat iki sınavdan başarılı olamayan adaylar, C sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikası alabilmek için yeniden eğitim programına katılmak zorundadır.
Sertifika alabilmek için girilen sınav, 100 puan üzerinden değerlendirilmekte ve adayların başarılı sayılabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekmektedir. Sınavda 100 soru sorulmakta, puanlandırmalar doğrudan doğru cevaplarınız üzerinden yapılmaktadır. Yani yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemekte. Bu yüzden adayların boş soru bırakması pek de mantıklı olmamaktadır.
Adayların sertifika sahibi olabilmeleri adına sınavda karşılarına çıkacak sınav konuları ve soru yüzdeleri şu şekilde olmaktadır:
- Hukuk %5
- Genel İSG Konuları %15
- Mevzuat %30
- Sağlık %10
- Teknik %40
Bir kez alınan C sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikasının geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yılın sonunda C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak yeniden eğitim kurumları tarafından düzenlenecek yenileme eğitim programlarına katılmanız zorunludur. Yenileme eğitim programlarına katıldıktan sonra eğitim kurumunun verdiği belge ile kuruma başvuruda bulunulur. İlgili ücret yatırılır ve ardından kuruma yeniden vize verilir. Dolayısıyla yenileme için sınav şartı yoktur.
Online Eğitim
C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimleri için kurumumuz yıllardır profesyonel eğitim yürütmektedir. Bu kapsamda teknolojinin bütün imkanlarından yararlanan ekibimiz kurum onayı ile bütün C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimlerini online eğitim şeklinde verebilmektedir.
Eğitimlerimizin online olması, adayların bulundukları her yerden derslere katılabilmesine olanak vermekte, eğitimde süreklilik sağlamaktadır. Tamamı uzaktan eğitim olmak üzere adaylarımız 220 saatlik eğitim almakta, bu eğitimin 81 saati pasif (asenkron) uzaktan eğitim şeklindeyken 99 saati senkron eğitim (Zoom Video Konferans) şeklinde olmaktadır.
Online eğitimde derslere devamsızlığın kurumun verdiği süre olan 6 saati geçmemesi gerekmektedir. 180 saat eğitim sonrası adaylarımız 40 saat de staj yaparak sınava girme hakkı elde etmekte, kurumumuz bütün süreçte adaylarımızın yanında olmaktadır.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaş Bilgisi
Günümüzde bu alanda mesleki kariyer oluşturan bireylerin sayısı oldukça fazladır. Maaşları doğrultusunda online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi katılımcıları da artmaktadır. Yalnız bu aşamada maaşlar hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. C sınıfı kapsamında başvuracağınız iş ilanlarını göz önünde bulundurarak maaşınızı belirleyebilirsiniz. Ancak ortalama olarak 15-20 bin TL arasında değişiklik bulunmaktadır.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İş İlanları Nereden Takip Edilir?
C sınıfı iş güvenliği uzmanı iş ilanları belirli siteler üzerinden takip edilebilmektedir. Bu siteler kariyer siteleri olmaktadır. Kariyer siteleri iş ilanlarını sizin için toparlayarak burada başvuru yapmanız için uygun olanı seçmeniz yeterlidir. Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi katılımcısı olup başarıyla sertifika alırsanız bu sitelerden iş ilanlarına göz atarak başvuruda bulunabilirsiniz.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kurs Fiyatları Ne Kadar?
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi fiyatları kurslara göre değişiklik göstermektedir. C sınıfı iş güvenliği kursu fiyatları 2023 yılında da farklı düzeylerde olmaktadır. Bu düzeyleri oluşturan durum kursların elde etmek istediği kâr oranlarıdır.
Eğer uygun fiyatlı bir kurs arayışındaysanız online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi için Tema Akademi firmamıza başvurabilirsiniz. Erken kayıt yaptıran katılımcılarımız için 10.yıla özel %50 indirimli kayıt imkânı sunuyoruz. Diğer taraftan kredi kartı ile ödemek isteyenlere de 12 ay taksiti vade farksız olarak oluşturmaktayız.
Online C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi Hakkında Merak Edilenler
Günümüzde katılımcılar tarafından online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi konusunda farklı sorular oluşturulmaktadır. Eğer siz de bu alanda merak sahibiyseniz sık sorulan bu sorulara bakarak yanıt bulabilirsiniz. Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi ve beraberinde bu sınıf hakkında sık sorulan sorular sizin için cevaplandırıldı!
1 – Online C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi Devamsızlık Hakkı Ne Kadar?
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi kapsamında devamsızlık hakkı 6 saat kadar verilmektedir. Yalnız her ne kadar 6 saatlik devamsızlık hakkı bulunsa da katılımcılara önerimiz, eksiksiz eğitimlere katılması yönündedir. Çünkü böylece sınava yönelik eksik konular kalmayarak başarı elde edilebilmektedir.
2 - C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitim Verilebilir mi?
Hayır veremez. Çünkü online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi sadece İSG uzmanı olmak için verilmektedir. İSG alanında eğitmen olabilmek için ayrı bir eğitim gerekmektedir. Bunun için koşullar tamamen değişeceğinden C sınıfı sertifikası olan eğitim verememektedir.
3 - C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı için Kursa Gitmek Şart mı?
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi zorunlu olarak bulunmaktadır. Sadece İSG alanında lisans ve yüksek lisans yapmış bireyler eğitime girmek zorunda değildir. Bunun dışında yer alan tüm katılımcılar sınava katılmadan önce eğitime katılmaları gerekir.
4 – C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Kaç Saat?
Tema Akademi olarak online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi toplam 220 saat olacak şekilde düzenlenmiştir. Bu eğitimin belirli kısmı online bir kısmı da videolar ile desteklenmektedir. Ayrı ayrı bulunan bu eğitimler kapsamında dileyen için staj imkânı da 20 saat olacak şekilde bulunmaktadır.
5 - 2 Yıllık İSG Mezunu C Sınava Girebilir mi?
Ön lisans kapsamında İSG alanından mezun olmuş bireyler C sınıfına girebilmektedir. C sınıfı kapsamında sınava girme olasılığı bulunmaktadır. Bu noktada ön lisans eğitimleri bulunan İSG ile alakalı mezun olanlar başvuru tarihlerinde ÖSYM’ye bildiride bulunabilir.
6 - C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Zor mu?
Eğer online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi alırsanız sınav zorluk gelmeyecektir. Özellikle online deneme sınavları ile sınava en yakın şekilde tekrar yapmış olursunuz. Eğitim sayesinde de gerekli konulara hakim olacağınız için bir zorluk yaşamazsınız. Ancak online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi almazsanız başarılı olma olasılığınız düşecektir.
7 - C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesi Kaç Yıl Geçerli?
Online C sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitimi sonunda sınavdan başarılı olursanız sertifika almaya hak kazanırsınız. Ancak bu sertifikaların geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yıl içerisinde tekrar güncelleme sınavına girerek sertifika süresini uzatmanız gerekecektir.